Sabana és un grup granollerí d'indie-pop costumista o, com ells diuen, de POP DE TARDOR. Fan música sincera, fresca i delicada que explica històries i anècdotes quotidianes. A vegades, aquestes es relacionen amb moments concrets, i sovint amaguen una forta càrrega reflexiva i introspectiva. Parlen de l'amor, les rutines, les ambicions i les angoixies; de la vida i de tot el que comporta.

El projecte neix l'any 2018 entre sis amics de tota la vida que comparteixen la inquietud de fer música plegats. Amb les seves cançons volen expressar els seus pensament i sentiments de forma autèntica i sensible. Tot, seguint la línia que van traçant dia rere dia en la cerca d'un so propi i coherent amb ells mateixos.

Es presentaren amb l'EP MARTES BOREALIS (autoeditat, 2020), un conjunt de cinc cançons gravades i autoproduïdes amb l'ajuda de Marina Miralles i Lluís Sanchez. Posteriorment, van dur a terme una recaptació monetària a travès de la plataforma Verkami, i n'assoliren la fita en 24 hores. Gràcies a aquesta, aconseguiren publicar el seu primer disc de llarga durada, JA NO M'HI ENCANTO (Temps Record, 2021), produït per Carles Gallego. Amb aquest disc iniciaren una gira de concerts que passà per sales com la Nau de Barcelona, la Sala Barts, la Nau B1 de Granollers, el VADE Música de Sabadell i el Nota79 de Barcelona, així com un seguit de festes majors de pobles com Granollers, La Roca del Vallès i Canovelles. Participaren en la segona edició del Festival Mússol i a la Marató de TV3 de 2021, ambdós concerts solidaris.

A la primavera del 2022, trauran el seu tercer disc, LA PERSPECTIVA (autoeditat, 2022), un LP autoproduït mesclat per Pep Saula i masteritzat per Nan Mercader. En aquesta nova etapa, exploraran nous camins i s'endinsaran més en les sonoritats que ja caractaritzen al grup granollerí.

Sabana són Jaume Mollfulleda (bateria), Laia Vera (baix i veus), Clara Reverter (trombó), Roger Garcia (saxo), Gerard López (guitarres) i Toni Miralles (veu i guitarra). Entre les seves principals influències es troben The Beatles, Wilco, El Petit de Cal Eril, Núria Graham i Els Pets.

© Drets d'autor. Tots els drets reservats.