BIOGRAFIA

 

Sabana neix l'any 2018 entre els passadissos del Conservatori de Granollers i el garatge d'un dels membres (típic, però cert). Quatre amics de tota la vida que coincideixen a l'institut i al conservatori que volen crear música sincera, fresca, sense complexos, cuidada i original per donar-la a conèixer a través de concerts arreu del territori català. 

 

Després de gairebé quatre anys tocant junts en una altra formació, versionant cançons d'altres artistes, Jaume Mollfulleda (bateria), Roger Garcia (saxo tenor), Gerard López (guitarra i baix) i Toni Miralles (guitarra, baix i veu) decideixen fer un salt qualitatiu: crear un projecte nou amb estil i identitat pròpies, a mig camí­ entre el pop més clàssic i propostes més innovadores del panorama musical català.

 

A partir d'aquest moment, després d'escollir el nom que desagradava menys d'una llista interminable de propostes de tot tipus, neix Sabana. Les principals influències del grup són artistes com Manel, Els Pets, The Beatles, Wilco, Lluí­s Llach, El Petit de Cal Eril, Núria Graham, Oques Grasses o Jorge Drexler.

 

Sabana ha actuat en espais molt diferents i per causes molt diverses, sempre amb l’objectiu de passar-ho bé i oferir el millor concert possible, enfocant el directe a tots els públics, des del més jove al més gran. El seu repertori ha recorregut diverses sales de concert, com ara la Nau B1 de Granollers en el marc del festival Musik n’ Viu, el Casino l’Aliança de Lliçà d’Amunt, en el festival Lliksound, diverses actuacions al centre de la ciutat d’origen, Granollers, així com nombrosos projectes solidaris com ara el concert a la Fundació Privada Vallès Oriental o projectes mediambientals com la campanya d’estalvi energètic Planta’t.

Les seves cançons han sonat a l’escenari gran de la Festa Major de la Roca del Vallès, han animat als corredors de la Mitja Marató de Granollers i han ressonat dins la Dents de Serra, una de les naus de l’antiga fàbrica tèxtil de Granollers, en el marc de l’edició de nadal del Mercat de petits creadors

El projecte s’ha donat a conèixer, també, a través d’aparicions en ràdios i televisions locals, per tal de presentar el seu primer treball, l’EP Martes Borealis. 

 

Els objectius del grup són continuar gaudint de la música i transmetent la seva passió als seguidors. En aquest sentit, la voluntat és augmentar el seu públic i donar-se a conèixer arreu de Catalunya.

 

També es vol crear un nou treball, recollint la il·lusió del primer i afegint-hi la professionalitat que han anat aconseguint darrerament. És per això que l’objectiu és gravar un disc i distribuir-lo arreu del principat, així com presentar-lo a molts concerts.

Associació Juvenil Sabana

  • Instagram
  • YouTube
  • Icono social de Spotify
  • Icono social de iTunes